Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων

Κλείνοντας αυτήν την εβδομάδα που ήταν αφιερωμένη στα ηλεκτρονικά βιβλία, ας δούμε σε ποιές συσκευές μπορούμε να τα διαβάσουμε και κάποιους συνδέσμους για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτές


Τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν γίνει μόδα! Οι ανακοινώσεις στα αεροπλάνα πλέον  περιλαμβάνουν: "Παρακαλώ απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου τις ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης...". Αυτό μεταφράζεται ως μια μεγάλη επιτυχία για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Βέβαια, τα ηλεκτρονκά βιβλία διαβάζονται το ίδιο εύκολα και σε έναν υπολογιστή ή laptop. Για αυτό το μέσο είχαν εξάλου δημιουργηθεί. Αλλά τώρα πλέον είναι πιο συνηθισμένο να διαβάζονται σε συσκευές ανάγνωσης όπως το iPad, το Sony Reader, ή το Kobo και μια πληθώρα άλλων συσκευών.

Η λίστα των συσκευών ανάγνωσης και οι μορφές αρχείων που μπορούν να διαβάσουν, μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Τα καλά νέα είναι ότι νέες τεχνολογίες κάνους αυτές τις συσκευές πιο ανθεκτικές και πιο εύχρηστες  σε όλους τους φωτισμούς.

Μπορούμε επίσης να διαβάσουμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και στους υπολογιστές χειρός ( πχ Pocket PC, ή PDA). Αυτές οι συσκευές που χωράνε εύκολα στην τσέπη μας, είναι πολύ δημοφιλείς σε ανθρώπους που βρίσκονται συνέχεια σε κίνηση, και διαθέτουν σημαντική μνήμη! Τα smartphones, που είναι συνδυασμός PDA και κινητού τηλεφώνου, όπως και τα PDA, είναι ιδανικές συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων για ανθρώπους που περνάνε πολύ χρόνο στο λεωφορείο ή γενικά στις αστικές συγκοινωνίες.

Κάντε κλικ στην παρακάτω λίστα και ακολουθήστε τους συνδέσμους, για να μάθετε περισσότερα για τις συσκευές ανάγνωσης -- το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!




Και ένα ελληνικό ιστολόγιο, πολύ αξιόλογο, σχετικά με τις συσκευές ανάγνωσης:

Εσείς ποια συσκευή ανάγνωσης έχετε χρησιμοποιήσει; Περιμένουμε τα σχόλια και τις απόψεις σας!


Πηγή*: Read an E-book week
*το κείμενο είναι ελαφρώς τροποποιημένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου